Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 noiembrie 2010

Misterul celebriilor "calugari"

     Panica in randul parintilor si elevilor din judetul Mures. Vestea ca doua persoane deghizate in calugari care violeaza tinerele si apoi le omoara pentru organe a oripilat tot judetul. De la cine a pornit acest zvon, nimeni nu stie, insa a creat o psihoza in randul muresenilor.

     Zvonul a circulat repede in randul elevilor, parintilor si cadrelor didactice din judet, astfel incat toata lumea este la curent cu "isprava calugarilor ucigasi", mai ales ca si internautii au raspandit acest mesaj.
     In ultima saptamana, parintii nu ii scapa din vizor pe copii, ii conduc  pana in clasa pentru a fi siguri ca odraslele lor nu cad victime ale rapitorilor.
     Acest scenariu demn de filmele de groaza nu este confirmat de autoritati, oamenii legii anuntand  nu a ajuns nicio sesizare de acest fel, asa ca muresenii nu au de ce sa isi faca probleme. "Nu xista niciun caz de rapire la IPJ Mures, nu avem astfel de cazuri care sa confirme zvonurile din judet", au anuntat reprezentantii Politiei.
     Zvonul ca ar exista doua persoane deghizate in calugari care ucid si preuau organele copiilor a ajuns de abia ieri si la urechile inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Mures, care afirma ca astfel de informatii neintemeiate pot afecta procesul educativ in judet.
     "Lansarea existentei unor persoane implicate in rapirea de elevi a creat o psihoza care poate afecta procesul instructiv-educativ, aspect ce nu se confirma in judetul Mures. Drept urmare, conducerile unitatilor de invatamant, dirigintii si invatatorii, veti coordona si veti supraveghea atent activitatea la nivelul unitatilor scolare pe care le reprezentati", se arata intr-o nota transmisa de inspectorul scolar general  Dumitru Matei, directorilor de scoli din judet.
     Cu toate ca Politia a anuntat ca asemenea fapte nu au fost semnalate la IPJ Mures, locuitorii din judet continua sa dezbata acest zvon care continua sa circule. Raluca din Targu Mures ne-a semnalat faptul ca a auzit de la "cineva" ca s-au gasit doua cadavre langa Complexul de Agrement si Sport Muresul. Nimic adevarat.
     Pare-se ca toata tarasenia a pornit de la Sibiu, apoi, din vorba in vorba, zvonul s-a raspandit si in  municipiul Tarnaveni, unde locuitorii au inceput sa vorbeasca despre existenta a doua persoane deghizate in calugari, care, din spusele localnicilor ar fi violat cateva tinere, le-ar fi omorat, dupa care le-ar fi scos organele si lasate la marginea orasului. Aceasta este doar una din nenumaratele variante ale acestei povesti de groaza.
     Insa autoritatile nu confirma toate aceste zvonuri, oamenii legii, dar si reprezentantii unitatilor de invatamant, incercand sa le demonteze in aceasta perioada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu